Külső autótisztítás

Szakszerű autótisztítás, hogy öröm legyen még a fekete autót is tisztítani!

Kerekek az elsők!

Külső autótisztítás során legelőszőr egy logikai sorrendet kell felállítanunk. Mégpedig a következőnek kell lennie. A kerekeknek kell lennie az elsőnek aminek neki állunk! Fontos, mielőtt neki állunk vízzel tisztítani a felniket, sose a forró fékekre locsoljuk rá a vizet, illetve a fékpor eltávolítót! Kerekek tisztításához, használjuk egy külön vödrös samponos vizet, amellyel először megtisztítjuk az alufelnit. Következő lépésként permetezzünk Polsihangel MInt+ terméket, amely kíméletesen tisztítja a felnit úgy, hogy nem bántja és nem okoz maró hatást. Különleges formuláinak köszönhetően és carnauba tartalma miatt fényesíti is a felületet. Így autónk cipője ismét pompájában ragyoghat. Krómozott felnikre az utolsó öblítés után, samponos vízzel nedvesítsük be az egész kereket, így megelőzhetjük a ronda vízkő foltosodást!
Eszközök: Swissvax ecset, szeparált vödör, Polishangel-Swissvax sampon, Polishangel Mint+
Tipp: Mint+ használata során hagyja a felületen az anyagot 2-5 perig, majd bő vízzel öblítse le!

Autómosás-Autótisztíás

Gépi mosók szakszerű előmosás után nem ártanak a fényezésnek, feltéve ha a legmodernebb textilhengeres technológiát használják és nincsenek elhasználódva! A kopott kefék 2000-es csiszolópapír karcolásokat okoznak a fényezésen! Régi, rossz minőségi szivacsokat és durva maró hatású tisztítószereket tartsuk távol autóinktól és használjunk első osztályú Swissvax Waschpudelt autómosáshoz, illetve bőséges mennyiségű lágyított vizet! Használjunk 2 vödrös technikát. amelyek Grid Guard szűrővel vannak ellátva, hogy a szennyeződést ne vigye vissza a felületre ezzel is még több karcot okozva. Továbbá meg kell jegyezni, hogy nem minősül autómosásnak a csak vízzel lelötyköljük a karosszériát, ugyanis az apró szennyeződések ugyanúgy a felületen maradnak és bele égnek a fényezésbe.

Akkor kezdjük a mosást...

Autótisztítás első lépése,hogy készítsük el, a Swissvax Waschpudelt, amely igazi svájci gyapjúból készült! Kettő vödörbe engedjünk 32 fokos vizet, hogy a sampon ki tudja fejteni maximális hatását. A választott samponunkat amely lehet, Swissvax car bath, Polishangel Flake,Aqua illetve Glasscoat, az előírt mennyiséget helyezzük bele az egyik vödörbe, amely lesz a samponos. Majd magasnyomású mosó erejével kicsit keverjük fel. Mindig az autó tetejétől haladjunk lefelé. Fontos megjegyezni, hogy ne nyomjuk rá a szivacsot, szép finom egy irányba húzzuk és ne körkörösen dörzsöljük. Mindig kis területeket tisztítsunk meg, és az öblítős vödörbe gyakran jó alaposan öblítsük ki a szivacsunkat! Kerék magasságban érdemes egy másik szivacsot elővenni, ugyanis itt rakódik le a legtöbb szennyeződés. Rovartetemek eltávolítására, langyos kendőt terítsen a bogarakra, és miután kicsit feláztak a bogarak, autósamponnal mossuk le nagyon finoman! Így elkerülhetjük, a veszélyes, maróhatású bogároldókat! Ha szeretnénk a tisztítóhatást fokozni biztonságosan, akkor ajánlom a Polishangel Ultraredes előtisztítást vagy Polishangel snowmant, amely kíméletesen távolít el minden szennyeződést! Nem bántja a krómokat, gumikat, fényezést, fényszórókat! Samponos tisztítás végén pedig lágyított vízzel áztató funkcióval öblítsük le az autót! Miután megvagyunk a tisztítással használjunk 70-30%-os szárítókendőt. Például Swissvax illetve Polishangel kendőit a biztonságos vízszárításra.

Tipp: Minden 3-4 mosás után érdemes Polishangel Spraydustert vagy Rapidwaxot használni az extra fényfokozásért! Megéri..!

Gumik ápolása, tökéletesen!

Mivel már megtisztítottuk autónkat, és kerekeinket, jöhet az ápolási szakasz. Ez épp olyan fontos, mint a tisztítás. A jó minőségű autógumik nem olcsóak. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő törődést megkapják. Többféle gumi ápoló létezik, de ebből az egyik legjobbat nézzük meg, a Swissvax Pneut. Ha tökéleteset szeretnénk, akkor ne is keressen tovább, ugyanis a természetes olajoknak köszönhetően csúcs minőségben ápolhatod a gumiabroncsokat. Tartóssága messze felül múlja a többi gumiápolóét!

Azok a szélvédők..

Egyre több autóra kerül fel szélvédő védelem! Mint minden más bevonatot is, ezt is a megfelelő anyaggal kell tisztítani. Polishangel szélvédő sealentjét hosszútávra tervezték. De csak akkor képes hosszútávú védelemre, ha Diver ablaktisztító és egyben bevonat karbantartóval van tisztítva a szélvédő. Sajnos nagyon sok ipari ablaktisztító és mosó található a piacon. A többsége maróhatású és a védelmünk élettartalmát rohamosan csökkenti, ha ilyen termékekkel tisztítjuk üvegeinket. Használjuk a Polishangel Divert és az autózás mindig öröm lesz számunkra, főleg esőben! Az ablaktisztítóhoz pedig Sonax Cherryt ajánlom. Télen pedig Sonax xtreme.
Tipp: Az ablaktörlő nem arra való, hogy a beletapadt bogarakat ezzel vadásszuk le. Használja arra a Divert. Mindig ellenőrizze, hogy lapátjai megfelelő állapotban vannak, illetve, hogy a gumik nincsenek kikeményedve.

Külső műanyagok

Ha már mindent elvégeztünk az autón, akkor a műanyagok és a krómok maradt hátra. Ha tökéletes műanyag kezelést szeretnénk, ami nem "búcsús", akkor az ősi összetevőket tartalmazó Black Bond termék a barátunk! Feltevése előtt a műanyagokat Primerrel előkezeljük, és utána egy applikátor segítségével felkenjük a felületre. Extra tartós és teljesen megújul a műanyag tőle! Tőkeletes ápolás kéder gumikra is. Amennyiben króm elemek vannak az autón használjon Polishangel Palladiumot, amely fényesíti és Uv védelemmel látja el a króm felületeket!

Akkor menjünk nyaralni....

Nyaraláshoz természetesen bőven elég, ha a nyaralni való dolgokat siekrül az autóba betuszmákolni, és még így is a fél lakás otthon marad. De autórajongók azért szeretik lemosni nyaralás alatt is autót, hogy mindig tipp-topp legyen. Nagyon egyszerű dolgunk van, ugyanis Swissvax wash bucket egy olyan összecsukható vödör, amely egy kabrió ülése alatt is kényelmesen elfér. Ehhez már csak vinnünk kell a szivacsunkat, és Swissvax vagy Polishangel samponunkat, hogy autónk mindig topp állapotban kerüljön. Érdemes vásárolni, kis 50ml kiszereléseket, így nem nem foglalnak sok helyet. Én amit szoktam vinni nyaralásra, egy Aqua sampon, wash bucket, washpudel, szárazolókendőt, meg egy divert és a grid guard szűrőt. A felni tisztító, króm, műanyagot nem érdemes elvinni. Azért maradjon idő a pihenésre is!
Tipp: Érdemes nyaralás előtt waxos autónkat ellenőrizni, illetve kozmetikánktól egy bevonatos erősítést kérni, hogy legyen 100%-os a wax védelem. Kerüljük a gyantás fa alatt parkolást, illetve napkrémes kézzel ne érjünk az autó fényezéséhez. Autó illatosítókat távolítsuk el a beltérből, főleg ha sokáig áll az autó egy helyben. Tengervízes sós nadrágban ne üljünk be a szövet illetve bőr ülésre! Cseréljünk ruhát előtte.

Folyamatosan fogjuk bővíteni autóápolási rovatunkat, hogy mindig friss, és használható információt kaphassanak autórajongók!